Vols ser feliç? Fes salut…

Imagino que estarem d’acord en aquesta afirmació, vull ser feliç!

Que fàcil és dir -ho oi? I de vegades que complicat és aconseguir-ho.

L’ estat de felicitat és molt relatiu, cadascú de nosaltres tenim un  guió propi de com hauria de ser la nostra vida. És molt complicat mantenir un estat sempre feliç, ja que la vida és força complexa, però pot ser que amb una petita dosi diària,  ens sentirem molt millor, i això no és pas tan difícil.

Caldria fer una reflexió a finals de desembre de com ha anat l’ any. Parar a pensar una mica en com hem viscut i que hem fet durant aquests 365 dies. He estat feliç? He viscut el present? He gaudit del que m’agrada? He estat amb la gent que vull estar? Són preguntes importants que de vegades ens fan adonar de la realitat distorsionada de com vivim. 

Està clar que no podem controlar totes les variables que fan que la resposta a aquestes preguntes, moltes vegades sigui NO.

La vida és un camí ple d’obstacles que cal anar seguint i sortejant, però amb l’actitud adequada i uns objectius ben definits segur que ens acostarem una mica més a aquella vida que anhelem.

No es pot ser feliç permanentment, ni cal, però que no ens enganyin eh!. Cal viure, riure, compartir, gaudir, jugar i ser lliures de fer el que ens faci sentir bé.

Ara bé, si ens pensem que la felicitat és una qüestió de sort, estem perduts. Per ser feliç t’ho has de guanyar una mica, amb esforç i planificació, creant els teus objectius i aprenent a viure. No és tan simple com estar viu, és més, molt més que això. Es tracta d’una aventura personal què cal organitzar i anar revisant constantment per aconseguir allò que ens proposem.

Per aixó és important actuar amb determinació amb les coses que podem controlar nosaltres i deixar de banda les que no podem controlar. No ens hem d’atabalar amb allò que no és a les nostres mans, és perdre el temps. Aprofitem per incidir en allò que tenim control i poder d’actuació.

Hauriem de fer tot el possible per equilibrar la nostra vida entre  les obligacions i els plaers, creant ponts d’unió que ens facin fluir en el nostre dia a dia.

Malauradament  pel camí  no sempre disposem d’una  bona salut  i això pot fer que no puguem gaudir tant com voldríem dels nostre dia a dia i limitar la nostra  felicitat.

Per això és tan important cuidar-nos, adquirir bons hàbits; menjar de forma saludable, fer activitat física, descansar adequadament, no tenir estres, respirar, apropar-nos a la natura, etc. Això farà que el nostre cos i la nostra ment  tinguin moltes més possibilitats de posar-se d’acord en aquesta aventura de viure i mantenir-nos equilibrats.

Ja sabem que el factor sort pot jugar-nos males passades i pot fer canviar de cop el nostre destí, però això no està a les nostres mans. El que si ho està es adquirir bons hàbits, fer petits canvis que incideixin  en la nostra salut i cuidar-nos una mica més.

No es tan difícil fer salut, és pensar en nosaltres, estimar-nos molt per a millorar amb el temps, com el bon vi,  si està ben cuidat clar!!!

No perdeu l’oportunitat d’aconseguir la felicitat, a partir d’avui feu salut i bona vida!!!

Carles J.Puvia

Share on facebook
Facebook

Últimes entrades:

Marxa Nòrdica

A la consulta mèdica Doll, ens il·lusiona oferir  diferents estratègies per millorar el vostre

logo_footer

© Doll Consulta Mèdica 2020